Atât CS Mioveni cât și Universitatea Craiova caută un nou început în actuala ediție de campionat.

Niciuna nu a pornit prea bine sezonul însă speră ca odată cu meicul să dea să aibă un RESTART. Oltenii au făcut deja o mutare importantă, schimbând antrenorul principal, Mirel Rădoi debutând astăzi și în Superliga, după victoria din Conference League de joi. De partea cealaltă, Alexandru Pelici speră, să facă din nou treabă cu întăririle aduse și cu cei care vor mai veni în perioada următoare.

Conform statisticii LPF, oltenii au pierdut precedentul meci jucat în campionat pe teren propriu, 0-1 cu Rapid, aceasta fiind doar a doua înfrângere suferită de craioveni în 2022 din postura de gazde, an calendaristic în care au mai înregistrat acasă nouă victorii şi două rezultate de egalitate.

Argeşenii s-au întors fără punct din cele două jocuri disputate în ediţia curentă pe teren advers, 0-3 cu FC Hermannstadt şi 2-4 cu CFR Cluj.

Universitatea Craiova şi CS Mioveni s-au mai întâlnit în principala competiţie internă doar în sezonul regulat precedent, atunci când oltenii s-au impus în ambele jocuri, 5-2 pe teren propriu (4 goluri Andrei Ivan, Jovan Markovic / Bogdan Rusu - dublă) şi 3-0 în deplasare (Jovan Markovic - dublă, Ştefan Baiaram).

Mediile de vârstă: Universitatea Craiova - 26 ani şi 6 luni, CS Mioveni - 26 ani şi 11 luni.