O investiţie de aproape 3,5 milioane Euro va începe în scurt timp la Bazinul Olimpic Piteşti,

care va intra într-un proces de abilitare. În momentul de faţă proiectul pe bani de la UE este semnat de autorităţi, iar Primăria va începe licitaţia pentru atribuirea lucrării.

După terminarea acesteia, posibil la finalul lunii martie, teoretic trebuie să înceapă lucrările la Bazinul Olimpic. Reabilitarea se va face pe aceeaşi structură, şi, în plus, vor fi achiziţionate echipamente moderne de încălzire, recirculare şi curăţare a apei, dar şi un sistem de panouri fotovoltaice pentru încălzire. În tot acest timp cât vor dura modernizarea, Primăria a prins în buget un alt proiect prin care va acoperi cu un balon fie bazinul din Ştrand, fie bazinul din Ştrandul Trivale, astfel că, înotătorii legitimaţi la SCM Piteşti îşi pot desfăşura activitatea neîntrerupt.

Administraţia locală a obţinut astfel, bani europeni pentru modernizarea stabilimentului, loc în care îşi desfă­şoară activitatea sute de copii, zilnic. Termenul de realizare a construcţiei este de 21 de luni, timp în care Primăria intenţionează să acopere cu un balon unul din bazinele descoperite, fie cel din Trivale, fie cel din Ştrand, pentru ca activitatea copiilor să continue.
Titlul proiectului aprobat pentru fonduri europene este Modernizare, Montare panouri solare şi eficientizare energetică a Bazinului Olimpic Piteşti. Contractul de finanţare a fost semnat încă de anul trecut cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia. Valoarea totală a contractului de finanţare este de 16.6 milioane de lei, din care Contribuţie Uniunea Europeană în valoare de 11.65 milioane de lei şi Contribuţie naţională în valoare de 1.78 mil. de lei. Durata de execuţie a lucrărilor aferente obiectivului de investiţie este de 21 de luni. În prezent, achiziţia de lucrări (procedura simplificată) este în desfăşurare. Valoarea estimată a contractului de lucrări este de 13.13 mil. de lei, fără TVA.

„Modernizăm Bazinul, iar cel din Ştrand sau Trivale va fi acoperit“

Viceprimarul Piteştiului, Sorin Apostoliceanu a declarat mai multe despre ampla lucrare: „Suntem deja în licitaţie. Probabil într-o lună se termină procedura. După aceea sunt 21 de luni, termen de execuţie. Modernizarea se va face pe structura actuală, care este OK. Se reabilitează Bazinul… În tot acest timp, cât vor dura lucrările, activitatea ­înotătorilor noştri va continua, pentru că vom acoperi ori bazinul din Ştrand, ori pe cel din Trivale cu un balon. Chiar se va face acest lucru, pentru că există o activitate bună la înot în oraş şi sunt rezultate. Această investiţie în bazinul acoperit cu balon este prinsă în buget şi se face şi ea 100%“

Panouri solare şi  iluminat cu LED

Lucrările de modernizare şi eficientizare energetică a Bazinului Olimpic vor cuprinde ca activităţi principale: 
Lucrări interioare
# refacerea finisajelor interioare – tencuieli şi zugrăveli/placaje ceramice; # refacere pardoseli – parchet, piatra naturală, gresie, ciment mozaicat si mocheta; # înlocuire uşi interioarel amplasarea unui elevator pentru persoane cu dizabilităţi fizice; # amplasarea de rampe pentru persoane cu dizabilităţi fizice.
Lucrări exterioare
# termoizolare pereţi exteriori, cu păstrarea nemodificată a arhitecturii de faţadă; # înlocuirea panourilor de faţadă, cu păstrarea nemodificată a arhitecturii # zugrăvire pereţi exteriori; # refacerea termoizolaţiei şi a hidroizolaţiei la nivelul terasei; # înlocuirea ferestrelor existente cu tâmplărie aluminiu; # înlocuirea uşilor de acces cu tâmplărie aluminiu.
Lucrări de instalaţii
 # se va hidroizola cuva bazinului de înot olimpic cu o membrană din PVC armat; # se va monta o instalaţie de recirculare a apei din cuva bazinului; # se va monta o instalaţie de încălzire a apei din cuva bazinului; # se va monta o instalaţie de tratare a apei din cuva bazinului; # distribuţia apei reci şi calde se va înlocui cu conducte din polipropilenă, cu inserţie de aluminiu (inserţie de fibră compozită); # se vor schimba obiectele sanitare; # se vor monta doua boilere pentru preparare apă caldă menajeră, cu acumulare de V=1500 litri fiecare, legate la instalaţia de încălzire şi conectate la câte un grup de 10 panouri solare, fiecare. Sistemul de instalaţie solară de producere apă caldă este format dintr-un număr total de 20 de panouri solare; # se va înlocui întreg sistemul de iluminat cu corpuri electrice cu LED.